ΥΠΟΓΡΑΨΕ!

Ο στόχος της καμπάνιας μας είναι να πείσουμε τους  επαγγελματίες του χώρου και τους καταναλωτές τροφίμων να στηρίξουν την καμπάνια μας, υπογράφοντας το ψήφισμα εδώ (link), με σκοπό να παρακινήσουμε την κυβέρνηση και τη Βουλή να μειώσει τον ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης στο 13%.

Στην αίτηση υπάρχει το πλήρες σκεπτικό πίσω από την μείωση, καθώς και κάποια στοιχεία για το πώς το αίτημα αυτό δεν θα κάνει μόνο φθηνότερο το σουβλάκι σας και το φαγητό σας συνολικά, θα τονώσει την οικονομία, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και  θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα για το κράτος.

Η συμμετοχή των πολιτών και καταναλωτών είναι πολύ σημαντική ωστέ για πρώτη φορά να υπάρχει μια μετρήσιμη και δυνατή υποστήριξη για την μείωση των φόρων σε ρεαλιστικά επίπεδα.

Οι φόροι είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος που καλούνται όλοι να σηκώσουν. Μέσω των φόρων αφαιρείται το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός του εργαζόμενου, και μάλιστα κατά προτεραιότητα. Δεν έχει σημασία αν σου περισσεύουν, δεν έχει σημασία αν προηγούνται κατά την γνώμη σου άλλες ανάγκες. Πρώτα θα πληρωθούν οι φόροι για το εισόδημά σου, μετά οι φόροι για την περιουσία σου, και αν περισσεύει κάτι, μπορείς να το ξοδέψεις όπου επιθυμείς. Να τα ξοδέψεις πληρώνοντας φυσικά άλλον έναν φόρο. Τον ΦΠΑ.

Ο ΦΠΑ επιβαρύνει τις τιμές των προϊόντων, δυσκολεύοντας τις πωλήσεις. Χωρίς ΦΠΑ, οι τιμές θα ήταν ενδεχόμενα χαμηλότερες, μειώνοντας τα έξοδα των πολιτών. Ακόμη κι αν δεν έπεφταν οι τιμές, τα αυξημένα κέρδη θα δημιουργούσαν ευκαιρίες απασχόλησης μειώνοντας την ανεργία. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερο χρήμα στην αγορά και λιγότερο στα κρατικά ταμεία, δεν μπορεί παρά να είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Γιατί τα χρήματα που μένουν στην αγορά καθοδηγούνται βάσει των επιθυμιών των καταναλωτών και δεν είναι έρμαια πολιτικών αποφάσεων και παιχνιδιών.

Σίγουρα ότι ισχύει για τον ΦΠΑ ισχύει για κάθε φόρο. Οποιαδήποτε μείωση είναι πάντα επιθυμητή. Σε πολιτικό επίπεδο όμως, κάποιες μειώσεις είναι ευκολότερες από άλλες. Κάποιες φορές ακόμη και μια σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει. Στο κάτω κάτω, η μείωση του ΦΠΑ θα αυξήσει, κατά πάσα πιθανότητα, τα έσοδα του κράτους. Είναι μια από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις όπου μπορούν να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Προτείνουμε λοιπόν μείωση του ΦΠΑ των καταστημάτων εστίασης στο 13%. Γιατί της εστίασης; Γιατί είναι ένα έξοδο που αφορά πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Πρόκειται μάλιστα για έναν κλάδο που βρίσκονταν για μεγάλο διάστημα στο 13%. Έναν κλάδο που έχει δείξει ότι αντιδρά γρήγορα, θα αναπροσαρμόσει τις τιμές άμεσα και θα δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης και επένδυσης.

Υπόγραψε εδώ  https://goo.gl/Y2twZc

ΣΤΗΡΙΞΕ!

Μπορείς να μας υποστηρίξεις με μια δωρεά  ή να αγοράσεις μπλουζάκι της καμπάνιας μας (περισσότερες λεπτομέρειες στο [email protected])

ΔΙΕΔΩΣΕ!

Μπορείς να μιλήσεις για την καμπάνια μας σε εστιατόρια και να τους πείσεις να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να γίνουν και αυτοί μέρος της εκστρατείας μας (ή να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί τους)

Μπορείς να κοινοποιήσεις τα βίντεο και τα memes της καμπάνιας που υπάρχουν στο website.

Χρησιμοποίησε τα hashtags της καμπάνιας μας:

#souvlaki #souvlakiproject

Για περαιτέρω πληροφορίες, ή για να μας στείλεις memes, video ή ιδέες επικοινώνησε μαζί μας εδώ: [email protected]